Zdravljenje in nega kože

Zdravljenje raka lahko povzroči kožne spremembe. Predel kože, ki je bil izpostavljen sevanju postane suh in razpokan. Razvije se lahko tudi srbečica, koža postane rdeča in vneta lahko pa tudi otekla. Fotosenzibilnost kože povzroči nastanek manjših izpuščajev ali opeklin. Drugi značilni simptomi takšnih alergijskih reakcij pa so tudi izpuščaji, hiperpigmentacija, spremembe nohtov, alopecija, pordelost stopal in dlani (sindrom roka-noga) in preobčutljivost predhodno obsevanih predelov kože [1].

Suha koža se lahko pojavi tudi pri nekaterih drugih zdravilih in postopkih zdravljena kot so na primer obsevanje, dializa ali kemoterapija. Tudi zdravila za uravnavanje krvnega tlaka imajo ta stranski učinek.

Nega takšne kože je izredno zahtevna. Včasih pa je še težje najti prave izdelke za nego takšne utrujene kože. Koža med zdravljenjem potrebuje veliko dodatne nege, zato je pomembno, da uporabljate nežne izdelke, primerne za nego občutljivo kože, ki zmanjšajo možnost (ponovnega) poslabšanja stanja kože in pojava alergijskih reakcij.

(Vedno) nasmejana Ana je zapisala naslednje:

»Sama sem imela vedno suho kožo, v času zdravljenja in pa sedaj po zdravljenju, le-ta še vedno vztraja. Svojo kožo negujem s čistilnim mlekom za obraz in pa z hranljivo kremo za obraz znamke KOKO. Izdelke pridno uporabljam že mesec in pol – moja koža je čista, imam veliko manj mozoljev in aken, koža je navlažena in lepo elastična.«

Celoten članek pa si lahko preberete na njenem blogu.

Kozje mleko se že stoletja uporablja kot naravna sestavina izdelkov za nego kože in je znano po svojih blagodejnih in terapevtskih učinkih.

Kozje mleko ima enako pH vrednost kot človeška koža, zato njegova prisotnost blagodejno vpliva na stanje naše kože. Prav tako vsebuje visoko vsebnost naravne oblike alfa-hidroksi kisline (AHA) – mlečne kisline, ki pomaga odstraniti odmrle kožne celice na površini kože. Vsebuje vitamine in minerale, maščobne kisline in proteine, ki pomagajo pri izboljšanju kožne bariere in pomirjajo suho in razdraženo kožo.

KOKO kreme za obraz iz kozjega mleka pa pomagajo pri zmanjševanju kakršnihkoli alergijskih reakcij, hkrati pa tudi dišijo in pustijo božanski občutek na vaši koži. Njihova bogata, a hkrati nežna sestava, pomaga da izdelek prodre v kožo in navlaži ter nahrani kože celice. KOKO kreme za obraz pa lahko uporabite tudi za nego rok. Saj se hitro vpijejo in ne puščajo mastnih madežev.

Kaj je bilo Ani še posebej všeč pri naših izdelkih?  

Izdelki so naravni in ne vsebujejo alkohola, antioksidantov BHA in BHT, parabenov, mineralnih olj, polietilen glikola, silikonov in njihovih derivatov in sintetičnih dišav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.