“Švicanje” in nega obraza?

Fizična aktivnost dobro vpliva na naše počutje in zdravje. In dokazano, aerobni trening pomaga zmanjševati znake staranja na vaši koži! Super!

Ampak, ali ste tudi vedeli, da lahko »švic« oz. znoj povzroči ravno obratni učinek? Toplo in vlažno okolje pospeši razmnoževanje bakterije. Znoj, prah in nečistoče na vašem obrazu pa predstavljajo idealne pogoje za akne in pojava razdražene, vnete in rdeče kože!

Pri KOKO popolnoma podpiramo vse oblike športnih aktivnosti, zato vam pošiljamo par nasvetov kako z pravilna nega obraza pred in po rekreaciji prepreči akne in razdraženo kožo.

Nega obraza pred rekreacijo:

Poskrbite, da ne nanesete po nepotrebnem več slojev make-upa.

Odsvetujemo tudi uporabo težkih vlažilnih krem, ki lahko zamašijo pore in preprečujejo izhlapevanje vode, ki je ključnega pomena pri uravnavanju telesne temperature.

Obvezna (predvsem v primeru aktivnosti na prostem) pa je uporaba zaščitne SPF kreme proti UV žarkom. Priporočamo uporabo SPF 30+. Pred nakupom SPF kreme pa preverite, da je le-ta odporna na znoj in vodo, saj se lahko v nasproten primeru prehitro spere. Kremo nanesite na obraz, ne pozabite pa tudi na vrat, dekolte in ušesa.

Nega obraza po rekreaciji

Obraz si umijte takoj po treningu. Brez izgovora! V športni torbi lahko imate vedno pripravljeno čistilno sredstvo za obraz in bombažne krpice.

Še par nasvetov kako si učinkovito umiti obraz po vadbi:

Za nego obraza uporabite nežno čistilno sredstvo (lahko tudi čistilni tonik). Predlagamo uporabo čistilnega sredstva, ki ne vsebuje alkohola, »sodium laurate« in »sodium laureth sulfate, ki lahko izsušijo kožo. Raje poiščite takšen izdelek, ki vsebuje vlažilne komponente kot so na primer glicerin, aloe vera in mlečna kislina in učinkovine s pomirjajočim učinkom kot je na primer hidrolat melise.

Obraz si izperite z mlačno vodo in zaključite s par pljuski hladne (vendar ne z ledeno hladno), ki bo kožo ohladila in zaprla pore in preprečila vdor umazanije. Pretirano temperaturno nihanje lahko povzroči rdečo kožo.

Mokro kožo nežno obrišite in ne drgnite z brisačo! Brisanje brisače lahko draži kožo. Prav tako ne pozabite, na redno razkuževanje brisače, ki jo uporabljate za vadbo.

Na zadnje za popolno nego obraza nanesite še lahko vlažilno kremo z blagodejnimi učinkovinami, ki bodo kožo pomirile in jo hkrati navlažile. Izdelke s visoko koncentracijo aktivnih komponent kot je na primer serum, pa prihranite za zvečer. Tudi koža s katero načeloma nimate težav je lahko po treningu občutljiva.

V poletnih mesecih z visokimi temperaturami se tudi hitro pojavijo različne neželene kože reakcije: akne na obrazu in telesu, atopijski dermatitis, in druge težave občutljive kože na vaši koži.  Z uporabo KOKO čistilnega tonika in hidratantne kreme bodo akne in razdražena koža hitro postale stvar preteklosti.

KOKO čistilni tonik:

BIO hidrolat melise, ki delujejo protivnetno in pomaga preprečevati akne in razmnoževanje različnih bakterij, ki lahko vplivajo na stanje vaše kože. Odlično odstrani nečistoče, hkrati pa kožo pomirja, osveži in zapira pore. Najboljše pri vsem pa je, da ga ni potrebno izpirati.

Mlečna kislina in glicerin kožo učinkovito navlažita. Vežeta in hkrati zadržujeta vodo v povrhnjici kože, kar se odraža v povečani elastičnosti kože in posledično zmanjšanju gubic na obrazu.

KOKO hidratanta krema in nega obraza:

Kozje mleko ima enak pH kot človeška koža in tako pomaga vzdrževati občutljivo ravnotežje na površini kože. Prisotne aminokisline, proteini in vitamin A pa bodo pripomogli k ohranjanju svilnato mehke in nahranjene kože.

Aloe vera vsebuje salicilno kislino, ki pomaga preprečevati akne in pomaga pri njihovem zmanjševanju. Hkrati pa pomirjujoče deluje na vašo kožo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.