Občutljiva koža je vedno bolj pogost pojav!

Kar 70 % vseh žensk v Evropi meni, da je njihova koža zelo občutljiva, vendar ima samo 12 % teh žensk prirojeno občutljivo kožo. Občutljiva koža pomeni, da koža proizvaja premalo maščobe, ima zelo tanko roženo plast in tudi malo zaščitnega pigmenta. Zaradi vsega tega je še bolj izpostavljena zunanjim dražljajem in notranjim stresnim dejavnikom. Če toliko žensk misli, da imajo občutljivo kožo, to verjetno v večini primerov drži. Zaradi onesnaženega okolja, nepravilne nege, duševnih in telesnih stresov suha koža resnično lahko postane občutljiva.

Pri negi občutljive kože ni pomembno, ali je naravno občutljiva ali pa je občutljivost pridobila. Takšno kožo je potrebno skrbno negovati, pri čemer je najpomembnejše temeljito čiščenje kože zjutraj in zvečer. Pri tem pa se je potrebno izogibati agresivnim čistilnim sredstvom, ki lahko kožo še dodatno razdražijo.  Za čiščenje in negovanje občutljive kože priporočamo uporabo izdelkov, ki so sestavljeni iz nežnih čistilnih sredstev, naravnih olj in pomirjajočih aktivnih sestavin, kot so pantenol, sončnično olje, hidrolat kamilice, hidrolat melise itd…

KOKO naravna kozmetika je kot nalašč za nego občutljive kože. Zvečer odstranite make-up in ostale nečistoče čistilnim mlekom Squeeky clean, ker lahko zamašijo pore in povzročijo nastanek alergijske rekacije. Obraz nato obrišite s hranljivim brezalkoholnim tonikom Splash of Fresh, ki zapira pore, deluje protivnetno, pomirja kožo in ima osvežujoč vonj. Nato nanesite še kremo za občutljivo kožo Madam Chamomille, ki bo vašo kožo navlažla, pomirila in nahranila ter ji dala sivlanto mehak občutek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.