Zavedanje o pomenu zdrave prehrane in njenega vpliva na naše počutje je postalo zelo pomembno v zadnjem desetletju. “YOU ARE WHAT YOU EAT, RIGHT?” Vsi vemo, da če želimo ostati fit in zdravi tega ne bomo dosegli z »junk food-om« in sladkarijami!  Kakšno pa je zavedanje o vplivu kozmetike na stanje naše kože? Slabše! Poznavanje sestavin v kozmetičnih izdelkih je na bistveno nižjem nivoju kot v primeru hrane, kjer že skoraj vsi preverijo vsebnost sladkorja v izdelkih in katere E številke vsebuje. Koža je naš največji organ in glede nato, da dnevno vnesemo z izdelki za osebno higieno na našo kožo med 100 – 200 različnih kemikalij, bi se bilo smiselno vprašati kakšno kozmetiko uporabljamo?

Tako kot je pravilna in zdrava prehrana vpliva na naše počutje in zdravje, tako izbira kozmetičnih izdelkov vpliva na stanje naše kože. Brez redne nege in z uporabo konvencionalnih izdelkov, ki jim primanjkuje ustreznih hranilnih sestavin oz. jih vsebujejo v (pre)nizkih koncentracijah se na naši koži hitro pojavijo problemi. Koža hitro izgleda utrujeno, poveča se možnost nastanka različnih vnetij, aken, mozoljev in prehitro se pojavijo znaki staranja.

V KOKO kozmetiki smo prepričani, da lahko maksimalen efekt dosežemo samo z najkakovostnejšimi in hranljivimi surovinami, ki so ustrezno pridelane in proizvedene. Zato nismo naredili še ene znamke »naravne kozmetike«, ampak na novo izumili koncept »zdrave kože« in razvili PRVO “SUPER HRANO« ZA VAŠO KOŽO na osnovi kozjega mleka.

Kozje mleko je pravo “super živilo” in če je kot tako dobro za naše telo, potem more biti dobro tudi za našo kožo. To je vedela, že kleopatra, s tem pa se strinjajo tudi dermatologi! Pravo super živilo za nego kože.  Poleg visoke koncentracije kozjega mleka pa naši izdelki vsebujejo tudi rastlinske izvlečke melise, vrtnice, aloe vera, naravna olja in bioaktivne komponente. Ravno prava kombinacija tradicije in znanosti, brez sklepanja kompromisov med naravnostjo izdelka in njegovo učinkovitostjo, ki bo vašo kožo nahranila, zaščitila, pozdravila in ji okrepila “imunski sitem”.

Naravna kozmetika vključuje veliko manj sintetičnih surovin oziroma surovin, ki jih ni mogoče najti v naravni, v primerjavi s konvencionalno kozmetiko. Sestava izdelkov naravne kozmetike je kontrolirana s strani neodvisnih certifikacijskih organov, ki so postavili kriterije, katerim morajo izdelki ustrezati za pridobitev naravnega certifikata. KOKO kozmetika je pridobila certifikat »naravna kozmetika z BIO sestavinami«, ki je bil podan s strani neodvisnega instituta KON-CERT. S pridobljenim certifikatom zagotavljamo, da naši izdelki ne vsebujejo sintetičnih barvil in dišav, silikonov in njihovih derivatov, parafina in drugih naftnih derivatov in gensko spremenjenih sestavin (GSO). Proizvodni proces mora biti prijazen do okolja, embalaža vsebuje okolju prijazne materiale, izdelki pa niso testirani na živalih. KOKO izdelki za nego in čiščenje obraza vsebujejo 100% naravne sestavine ter do 22% surovin s certificiranim biološkim poreklom.

    Certifikat inštituta Kon-cert

koko

Učinkovitost izdelkov za nego kože s kozjim mlekom se skozi stoletja ni spremenila, vendar sedaj vemo nekaj več o tem, zakaj in kako delujejo. Kozje mleko vsebuje vrsto učinkovin, ki kožo negujejo, mehčajo in navlažijo. Najpomembnejša sestavina kozjega mleka je mlečna kislina. Veže in hkrati zadržuje vodo v povrhnjici kože, kar se odraža v povečani elastičnosti kože in posledično zmanjšanju gubic na obrazu. Spodbuja obnavljanje povrhnjice in s tem izboljša porazdelitev melanina oziroma enakomerno pigmentacijo kože. Kozje mleko vsebuje tudi Vitamin A, ki pospešuje sintezo kolagena in tako blaži posledice staranja kože. Prisotnost selena koži pomaga odpravljati poškodbe zaradi prekomernega izpostavljanja sončnim žarkom, medtem ko naravno prisotne beljakovine in maščobe pomagajo ohranjati vašo kožo gladko in voljno.

koko

Izbiri ustrezne embalaže smo namenili veliko pozornosti in izbrali brezzračne »air-less« vsebnike. Brezzračna tehnologija preprečuje neposreden stik izdelka z rokami uporabnika in tako preprečuje mikrobiološko kontaminacijo izdelka. Hkrati, izdelek ni izpostavljen kisiku iz okolja. Tako bodo vaši izdelki ostali neoporečni tekom celotnega roka trajanja. Potrebno pa je poudariti, da so primerni za reciklažo, saj ne vsebujejo nobenih sestavnih delov, ki bi jim preprečili vstop v reciklažni tok.

koko

Dostavo opravlja Pošta Slovenije, ki večino paketov dostavi že naslednji delovni dan po odpremi. Prizadevamo si, da blago, ki ga naročite zapusti naše skladišče še isti dan. Kadar je število naročil povečano, lahko jamčimo za odpremo blaga v maksimalno treh do petih delovnih dneh od prejema naročila (razen v primerih, ko opis ob izdelku navaja drugačne roke dobave).