Prednosti mlečne kopeli, ki jih enostavno morate poznati!

Ali obstaja kaj boljšega kot sproščujoča, topla kopel v zimskih mesecih? Sproščujoče doživetje, ki nas zavije v toploto in udobje mehurčkov. Še posebej po napornem tednu v službi ali aktivnem vikendu preživetim na svežem zimskem zraku. 

8. Januar je posvečen kopalnim mehurčkom. Poreklo tega praznika je sicer neznano, vendar si moramo priznati, da ne najdemo razloga zakaj ga ne bi praznovali, saj namakanje v topli vodi pomiri telo in dušo, sprosti mišice in hkrati razvaja našo kožo od pet do glave.

Vsi poznamo klasične peneče kopeli. Kaj pa mlečne kopeli? Mlečne kopeli že tisočletja veljajo za razkošen način zagotavljanja lepe in hidrirane kože mladostnega videza. Kleopatra se je namakala v kozjem mleku, da bi ohranila mladosten videz, mlečne kopeli so bile del vsakodnevnih ritualov v antičnem Rimu, popularne pa so bile tudi na angleških dvorih.

Sliši se nenavadno. Ampak verjemite, kozje mleko zaradi svoje bogate sestave pomirja razdraženo kožo bolj kot karkoli drugega in pusti občutek svilnato mehke in gladke kože. Je hiperalergeno in se enostavno vpije v kožo. In ne skrbite glede vonja. Pravo kozje mleko je nevtralnega vonja, lahko pa mu dodate malo svojega najljubšega eteričnega olja.

Intenzivno navlaži kožo

Maščobne kisline in naravno prisoten glicerin kožo navlažijo in poskrbijo, da bo videti mehkejša in bolj gladka. Vsebuje naravno prisotne vitamine A, D, E in K in proteine, ki bodo še dodatno poskrbeli za nego vaše kože.

Deluje kot naravni piling

Kozje mleko vsebuje mlečno kislino, ki deluje kot učinkovit in zelo nežen piling. Pospešuje luščenje odmrlih in nastanek novih kožnih celic, vendar za razliko od ostalih negovalnih kislin mlečna kislina ne izsuši in ne draži kože. Zato je še posebej primerna za tiste s suho in občutljivo kožo. Hkrati pa pospeši absorpcijo ostalih hranilnih snovi v kozjem mleku in pripomore k bolj enakomerni pigmentaciji koži.

Pomirja občutljivo kožo

Tudi dermatologi se strinjajo, da ko gre za nego kože je kozje mleko prava SUPERHRANA in namakanje v kozjem mleku pomaga pomiriti razdraženo ali občutljivo kožo. Pomaga pri zmanjševanju simptomov suhe, srbeče in razpokane kože kot v primeru atopijskega dermatitisa in ekcema,

Kaj potrebujete za pripravo sproščujoče mlečne kopeli?

  • 500mL kozjega mleka oz. 50g kozjega mleka v prahu (uporabite lahko tudi drugo mleko).
  • 250g kuhinjske soli (grobe ali fino mlete)
  • 100g pecilnega praška
  • par kapljic najljubšega eteričnega olja

Za najboljše rezultate priporočamo namakanje v topli kopeli z 2-3 pesti mlečne kopeli približno 20 minut. Pa vesel 8. Januar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.